Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@04:57:29 GMT

پیک دامنه‌دار پنجم و مقابله نفس‌گیر با دلتا کرونا

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۷۶۰۳۶

پیک دامنه‌دار پنجم و مقابله نفس‌گیر با دلتا کرونا

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، نفس‌های مردادماه به شماره افتاده و شهریور از راه رسید، ماهی که کم‌کم با خودش بوی کتاب و درس و مدرسه و دانشگاه می‌آورد.

شهریور که به نیمه می‌رسد، کتاب‌های درسی خریداری شده و در قفسه جای می‌گیرند و شوق و ذوق خرید کیف و کفش و یونیفرم به جان دانش‌آموزان می‌افتد‌.

کلاس‌های حضوری سال تحصیلی ۹۸ در پایان مسیر جای خودشان را به کلاس‌های مجازی دادند و سال ۹۹ هم که پای لپ‌تاپ و تبلت و کامپیوتر گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما حالا که صدای پای سال تحصیلی جدید شنیده می‌شود، یک سال و نیم از شیوع کرونا می‌گذرد و کرونای دلتا در پیک پنجم به اوج خود رسیده‌ است تا بیشترین آمار ابتلا را بر نمودار حک کند.

زمزمه‌های بازگشایی مدارس و برگزاری کلاس‌های حضوری در شرایطی شنیده می‌شود که علی‌رغم سرعت یافتن تزریق واکسن، شرایط مناسبی به لحاظ شیوع کرونا در جامعه وجود ندارد، اما از دیگر سو آسیب‌های تحصیل مجازی نیز سبب شد تصمیم بر بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها به صورت حضوری قوت گیرد.

و حالا نوعی شک و تردید در دل خانواده‌ها وجود دارد که آیا با این شرایط دلشان راضی می‌شود که فرزندانشان را راهی کلاس‌های حضوری کنند یا باز هم باید خودشان را برای یک سال دیگر جهت نشستن پای کلاس‌های مجازی اماده کنند؟

آمارها نشان می‌دهد کرونای دلتا مسری‌تر و چموش‌تر بوده و با قدرت سرایت بالاتری در حال قربانی گرفتن از همه سنین در جامعه است، لذا این ترس و واهمه بر جان همه مردم افتاده است چراکه مشاهده شده این نوع جهش یافته از ویروس، حتی افراد واکسن زده را هم به شدت درگیر می‌کند.

کل کشور یک هفته تعطیل شد تا شاید بتوان این موج سنگین را از سیر صعودی انداخت اما به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تا کنون اتفاق خاصی رخ نداده و آمارها همچنان روی ریل افزایش است.

عبدالرسول همتی در گفتگو با خبرگزاری فارس می‌گوید: باید از یک هفته تا ده روز از زمان تعطیلی زمان بگذرد، تا نتیجه تعطیلی‌ها مشخص شود.

وی با بیان اینکه در محرم امسال نسبت به سال گذشته پروتکل‌های بهداشتی بهتر رعایت شد ابراز امیدواری کرد و گفت: امیدواریم با روند صعودی تزریق واکسن و همچنین افزایش رعایت دستورات بهداشتی شاهد بهتر شدن شرایط و کاهش آمار مبتلایان به این ویروس و همچنین کاهش آمار فوتی‌ها باشیم.

در این میان نکته قابل توجه سرپیچی برخی از مردم و هموطنان از ممنوعیت‌ها و رفتن به سفر بود که زحمات دستگاه‌های اجرایی و کادر درمان را نادیده می‌گیرند و با بی‌مبالاتی راه خودشان را می‌روند!

صف‌های شلوغ خودروهایی که در ایام تعطیلات به سمت شمال کشور حرکت کردند و در راه بازگردانده شدند گواهی بر این مدعاست.

معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه گفتگو با فارس، در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان تزریق واکسن توضیح داد: تا به امروز بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار دز واکسن در استان تزریق شده است.

همتی با اشاره به اینکه مراکز تزریق واکسن حتی در روزهای تاسوعا و عاشورا نیز باز و در حال ارائه خدمت بودند، افزود: از سه روز گذشته علاوه بر تزریق دز دوم واکسن، تزریق دز اول به گروه سنی ۴۸ سال به بالا نیز آغاز شده است و در حال حاضر ظرفیت تزریق روزانه ۶۰ هزار دز واکسن در استان وجود دارد در حالی که اکنون نصف این ظرفیت در حال انجام است.

معاون بهداشت دانشگاه در ادامه از رفع ممنوعیت تزریق واکسن برای بانوان باردار خبر داد و گفت: خوشبختانه امکان تزریق واکسن برای مادران باردار نیز فراهم شده است، اما بهتر است تزریق واکسن برای مادران شیرده باید با نظر پزشک صورت گیرد.

وی تاکید کرد: بجز گروه سنی زیر ۱۸ سال همه افراد جامعه می‌توانند واکسن کرونا را دریافت کنند و ممنوعیتی برای گروه دیگری وجود ندارد.

این مقام مسوول همچنین درباره تزریق نوع واکسن و تاثیرگذاری انواع مختلف آن اظهار داشت: در حال حاضر واکسن سینوفارم، استرازنکا و برکت در استان تزریق می‌شود که با رفع شبهاتی که در گذشته مطرح بود، هیچ تفاوتی در تزریق آن برای افراد و گروه‌های سنی مختلف وجود ندارد و اگر فردی متقاضی هر یک از این سه نوع واکسن باشد، در صورت موجودی همان واکسن برای وی تزریق می‌شود.

بازگشایی مدارس و دانشگاه موضوع سوال دیگری از وی بود که درباره آن توضیح داد: تا کنون از سوی هیچ مقام حقوقی بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاه‌ها اعلام نشده است اما از انجایی که واکسیناسیون اساتید و معلمان در اولویت قرار گرفته شاهدی برای بازگشایی حضوری مدارس خواهد بود.

حضوری یا غیرحضدری بودن مدارس هنوز قطعی نیست

در این راستا با مدیر کل آموزش و پرورش فارس گفتگو کردیم.

فرهاد اسماعیلی نیز ضمن تایید این موضوع که تا کنون درباره این موضوع تصمیم نهایی گرفته نشده است، گفت: استان‌ها تابع تصمیم ستاد ملی کرونا در این راستا هستند و خود دخالتی در این موضوع ندارند.

وی افزود: به دلیل شرایط ناپایدار ویروس تا کنون تصمیم قطعی اعلام نشده اما ثبت‌نام‌ها در حال انجام است و کلاس‌ها همچون همیشه در زمان مقرر برگزار خواهد شد، حال اگر تا آن زمان اعلام بر حضور باشد که درب مدارس به روی دانش‌آموزان باز است و در غیر این صورت تا زمانی که جهت برگزاری حضوری کلاس‌ها اعلام‌‌ نشود مدارس به صورت غیر حضوری کارشان را پیش خواهند برد.

اسماعیلی تاکید کرد: گرچه ذکر این نکته ضروری است که در شرایط آبی، زرد و نارنجی نیز در صورت غیرحضوری بودن مدارس، درب مدارس باز و پذیرای دانش‌آموزانی که به هر دلیل مایل به حضور در مدرسه باشند هستیم گرچه در سال گذشته والدین خود مشتاق به حضور فیزیکی فرزندان در مدارس نبودند.

بازگشایی ادارات و اصناف از امروز

جانشین استاندار فارس در ستاد استاتی مقابله با کرونا نیز درباره وضعیت تعطیلی‌ها و محدودیت‌های کرونایی به خبرنگار فارس گفت: از هفته قبل اعلام شد که ترددهای بین‌استانی تا پنجم شهریورماه اعمال خواهد شد، لذا این منع ترددها تا پنجم شهریور ادامه دارد.

عبدالرضا قاسمپور افزود: تمدید یا عدم تمدید تعطیلی ادارات، بانک‌ها، اصناف و مشاغل غیر ضروری منوط به تصمیم روز گذشته ستاد ملی کرونا با حضور رئیس جمهور بود که بنا شد از امروز فعالیت آنها آغاز شود.

وی در ادامه با اشاره به دامنه‌دار بودن پیک پنجم کرونا ویروس اظهار داشت: به دلایلی همچون نوع ویروس در پیک پنجم، ضعیف شدن رعایت پروتکل‌ها و برگزاری مراسم‌ها و تجمعات، پیک پنجم هنوز به قله نرسیده و همچنان آمار ابتلا روند افزایشی دارد چنانچه ۳۰ درصد تست‌های تجمعی مثبت هستند و این روزها به ۳۶ درصد رسیده است، اشغال تخت‌ها نیز ۹۶ درصد است اما باید گفت که به دلیل تزریق واکسن کشندگی در این پیک کمتر است.

قاسمپور اضافه کرد: جهت بازگشایی مدارس نیز در ستاد ملی تصمیم‌گیری خواهد شد، اما انچه که تا کنون در رسانه‌ها منعکس شده این است که تا فراهم نشدن شرایط مناسب و زیرساخت‌ها مدارس به صورت حضوری نخواهند بود.

حال باید منتظر ماند و دید این تعطیلات یک هفته‌ای تا چه میزان بر کنترل ویروس تاثیرگذار بوده است؟ و آیا در آینده نیز تصمیمی بر ادامه اعمال محدودیت‌ها وجود دارد یا خیر؟

انتهای پیام/ن




منبع: فارس

کلیدواژه: پیک پنجم واکسن بازگشایی مدارس بازگشایی مدارس تزریق واکسن پیک پنجم تا کنون کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۶۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد

‌به گزارش خبرگزاری مهر، شیوه‌نامه «خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی» در راستای اجرای راهکارهای نهم و دهم از مأموریت هفتم قوه قضائیه در سند تحول و تعالی قوه قضائیه، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳، به تصویب رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور رسید.

راهکارهای نهم و دهم سند تحول در راستای تحقق مأموریت هفتم قوه قضائیه (حمایت از حقوق مالکیت اشخاص) عبارت است از: ارائه الکترونیکی تمام خدمات ثبتی از طریق «سکوی خدمات دیجیتال ثبتی» و «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند» و الزام به استفاده از امضای الکترونیکی برای دریافت خدمات ثبتی و ارائه غیرحضوری تمامی خدمات ثبتی قابل ارائه در دفاتر اسناد رسمی از طریق سکوهای بخش خصوصی و با تائید حضوری (در محل دفترخانه یا به صورت سیار خارج از آن) یا غیرحضوری توسط یکی از سردفتران اسناد رسمی با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط.

متن شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی

در اجرای راهکارهای (۹) و (۱۰) از مأموریت ۷ (مربوط به حمایت از حقوق مالکیت اشخاص) مسند تحول و تعالی قوه قضائیه مصوب ۱۴۰۳/۱/۷ ریاست محترم و مالی قوه قضائیه و توجه به ظرفیت مقرر در فراز (ج) ماده ۶۷ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه کشور و فراز الفاز ماده ۶۸ همان قانون و ماده ۶۵۵ قانون آئین‌نامه دادرسی کیفری و نیز بند ج از ماده ۴ آئین‌نامه توسعه خدمات الکترونیک دستگاه‌های اجرایی به شماره ۲۰۶/۹۳/۷۷۴۰- ۹۲/۶/۱۰ مصوب ۱۳۹۳ شورای‌عالی اداری و توجهاً به عمومات قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲ به منظور سهولت و دسترسی سریع عموم مردم به خدمات غیر حضوری قابل ارائه در دفاتر اسناد رسمی، شیوه‌نامه خدمات غیر حضوری دفاتر اسناد رسمی به شرح زیر ابلاغ می‌شود:

بخش اول: درخواست غیرحضوری تنظیم اسناد رسمی و سایر خدمات ثبتی

ماده ۱- با راه‌اندازی سامانه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی در (سکوی کاتب) کلیه درخواست‌های تنظیم اسناد رسمی و خدمات ثبتی به دفترخانه از سامانه سکوی مزبور پذیرش خواهد شد.

ماده ۲ - سردفتر مکلف است به محض دریافت درخواست نسبت به بررسی پذیرش یا عدم پذیرش درخواست غیرحضوری تنظیم سند یا سایر خدمات ثبتی اقدام نماید.

تبصره ۱- در صورت عدم پذیرش درخواست سردفتر مکلف است در اجرای ماده ۲۰ قانون دفاتر اسناد رسمی با ذکر علت مراتب را زیر درخواست مربوطه درج نماید. در این صورت متقاضی امکان ویرایش درخواست را خواهد داشت.

تبصره ۲ - در صورت نقص مدارک یا نیاز به اطلاعات و مدارک تکمیلی سردفتر مکلف است اطلاع‌رسانی لازم موارد نقص را به‌صورت جامع زیر درخواست مربوطه به متقاضی اعلام نماید. متقاضی باید از طریق سکوی کاتب نسبت به تکمیل مدارک و رفع نقص اقدام کند.

تبصره ۲ - چنانچه پس از پذیرش درخواست تنظیم سند و انجام سایر خدمات لبنی امکان‌پذیر نباشد سردفتر باید علت را مطابق تبصره ۱ زیر درخواست درج و اعلام کند.

بخش دوم: تنظیم غیر حضوری اسنادرسمی و سایر خدمات ثبتی

ماده ۳ - ثبت کلیه اسناد و خدمات ثبتی قابل ارائه با احراز هویت الکترونیک و استفاده از امضای دیجیتال و بدون مراجعه حضوری، متقاضی در دفتر اسناد رسمی امکان‌پذیر است.

تبصره - استاد و خدمات ثبتی قابل ارائه با اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و درج از طریق سکوی کاتب تعیین می‌شود.

ماده ۴ - سردفتر به محض احراز هویت الکترونیک از طریق سکوی کاتب و امضای دیجیتال توسط متقاضی یا اصحاب سند نسبت به تأیید نهایی اقدام می‌نماید.

تبصره ۱ - توجهاً به اطلاق و عموم واژه «امضا» در عبارت «امضای شخص یا اشخاص» مندرج در تبصره ۱ ماده ۷ قانون جامع حدنگار مصوب ۱۳۹۳ به امضای فیزیکی و نیز دیجیتال تأیید نسخه پیش‌نویس باید توسط اصحاب سند از طریق سکوی الکترونیک خدمات ثبتی کاتب انجام و ملاک عمل برای اخذ شناسه یکتا توسط سردفتر است.

تبصره ۲- اطلاعات مربوط به تأیید الکترونیک متقاضی اصحاب سند در نسخ پشتیبان و نهایی سند درج می‌شود.

ماده ۵- پرداخت کلیه هزینه‌های متعلقه توسط متقاضی، از طریق سکوی الکترونیک خدمات ثبتی (کاتب) به صورت الکترونیک انجام می‌پذیرد.

ماده ۶ - متقاضی ارائه خدمات غیر حضوری بعد از پذیرش درخواست نیز در هر مقطعی می‌تواند ادامه فرآیند را به صورت حضوری در همان دفترخانه پیگیری و انجام دهد در این صورت هزینه‌های وصولی بابت ارائه خدمات غیر حضوری مسترد نخواهد شد.

ماده ۷ - فرآیند اطلاع‌رسانی خدمات موضوع این شیوه‌نامه از طریق سکوی کاتب انجام می‌پذیرد.

ماده ۸ - نظارت بر اجرای صحیح این شیوه‌نامه بر عهده معاونت امور اسناد معاونت توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی دفتر مدیریت عملکرد و بازرسی و کانون سردفتران و دفتریاران است.

کد خبر 6097597 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • گفت و شنود/ پاره آجر!
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • باجه معطله در انتظار مراجعه حضوری!
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • بانک کشاورزی چک الکترونیک سایر بانک‌ها را نقد می کند
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ